Om mig

Jag började 2011 med skapande av självlärd fotokonst och har sedan dess haft flera utställningar som har uppskattats väl. Min bakgrund är dekoratris, texterska samt arbete inom reklam/design i ett 40-tal år.

Jag är uppvuxen utanför stadsmiljö närmare bestämt på Sättra Gård som betyder (gammal bebyggelse) på Adelsö i mälaren, grannön till Birka. Adelsö var förr kungligheternas sommarviste och på Sättra vid Nygården fanns Drottning Kristinas jaktslott. Vi bodde först på Sättra sedan ett par år på Tofta Gård men flyttade tillbaka till Sättra då jag fyllde 6 år eftersom mina föräldrar arbetade där. Vi bodde i ett gult vackert putsat hus med valmat tak, namnet på vårt hus var Videbo. Här fanns “Trädgården” växthuslängorna där det odlades grönsaker som melon,tomat och gurka, i vissa av växthusen odlades det blommor på långbord och likaså utanför och vid jul gjordes vackra julkorgar med målade och glittrande dekorationer på. Trädgårdsmästarna var duktiga för gladiolusarna kunde uppnå 1,2 mtr i höjd, och alltsammans såldes både till personalen och in till Stockholm för försäljning. På åkrarna fanns rader med hallon,vinbär, brysselkål ,rovor samt dill och potatis. Det fanns också jätteträd med olika sorters päron och körsbär samt äppelodlingar. Där fanns flera olika villor inom området med vackra gamla namn som Solbacken, Storgården, Borgen, Midgård, Nygård, Hagen, Gläntan och Sjövillan för att nämna några. Inom området ordnades varje år stora och trevliga fester på högtidsdagarna vid midsommar, skördefest, lucia, jul och 1;a Maj i Sörgården. Där serverades kaffe med dopp och gräddtårtor på långbord med vita dukar det var både luciatåg, lekar, pianospel, dikter (som vi barn fick läsa) och musik av spelmän på scenen. “LADUGÅRN” var jag särskilt förtjust i eftersom där fanns 4 arbetshästar och jag hade tillåtelse att låna dem presis när jag ville, min favorit var dock “Bläsen” en ardenner som var en jättehingst, vi galopperade runt barbacka på vägarna i området. Den finaste tiden var alltid under våren då man kunde höra sjöfåglarna från Mälaren i fjärran och när all personal samlades för bränning av gräsytorna runt Nygård – ja då var det VÅR!

www.sättragård.se under fliken SÄTTRAMIXEN/Sättras historia

Allt detta sammantaget och med mängder av olika intryck har gjort att mitt bildsinne utvecklats till den jag är idag, med den allra största kärlek till djur och med en alldeles särskild känsla till naturen skapar jag nu mina bilder/mönster från minnen av min barndom av djur,natur,historia och detaljer från där som “tidens tand” lämnat sina spår.